Een kleurige tuin met vaste planten

Vaste planten

Vaste planten plant je in de periode van half maart (afhankelijk van het weer) tot en met oktober (ook afhankelijk van het weer). Omdat veel vaste planten afsterven ‘s winters is het niet verstandig om ze gedurende de herfst/winter maanden te planten.

Vaste planten zijn planten die veel kleur geven in een tuin, omdat de meeste vaste planten een mooie bloeiwijze hebben. Er zijn heel veel verschillende vaste planten. Wij hebben een standaard assortiment van ongeveer 400 soortechte vaste planten. We hebben ook inheemse soorten. De planten staan gesorteerd op de Latijnse naam. Dit is gebruikelijk, omdat je dan zeker weet dat je het goede soort met de juiste eigenschappen hebt. Denk aan hoogte bloeiwijze, kleur. Een vaste plant kan meerdere Nederlandse namen hebben.

Het is belangrijk om een plan te maken als je je tuin wil aanvullen met een assortiment vaste planten. Oppervlakte is belangrijk. Zon en schaduw plekken en soort grond. Van de meeste soorten vaste planten heb je er gemiddeld 7 per m2 nodig. Afhankelijk van het soort is het soms meer of minder.

Gebruik bij het aanplanten van vaste planten altijd een goede grond om de planten een kans te geven goed te gaan kiemen en aan te kunnen slaan in je tuin. De beste grond is aanplantgrond.

Assortiment vaste planten

Om een goed plan te maken hebben we een lijst met vaste planten die we standaard op voorraad proberen te hebben waar je een keuze uit kunt maken

Lijst met: Vaste planten 2024

Assortiment vaste planten

Maak een goed plan!

Persoonlijk advies
Volg ons op instagram @Tuincentrumgooiker
2 weeks ago
3 weeks ago
4 weeks ago
1 month ago
1 month ago
2 months ago