Persoonlijk, vakkundig advies

Het hele jaar een mooi verzorgde tuin

Niet alleen voor ons uitgebreide assortiment, maar ook voor persoonlijk advies van onze vakkundige medewerkers ben je bij Boomkwekerij & tuincentrum Gooiker aan het juiste adres. Voor elke tuin en in overeenstemming met de wensen van de klant geven wij een passend advies. Het hele jaar een bloeiende tuin? Lees hier alvast meer informatie.

Groenblijvend

Heesters zijn er in vele soorten en maten, groenblijvend en bladverliezend. Ze kunnen het hele jaar geplant worden, mits ze in pot staan en anders is de beste tijd vanaf eind september. Klimplanten zijn een mooie opvulling voor bijvoorbeeld een kale muur, schutting of pergola. De meeste klimplanten zijn mooi vanwege hun bloeiwijze, maar zijn vaak niet groenblijvend in de winter. De meest bekende groenblijvende soort is de Hedera (klimop). Maar je kunt natuurlijk ook groenblijvend met bloeiend combineren om er toch een fleurig geheel van te maken.

Eigenaren

Vaste planten

Vaste planten zijn planten die vanaf het voorjaar tot diep in de herfst groeien en bloeien en vervolgens in de winter boven de grond afsterven (behalve de groenblijvende). In het voorjaar komen de vaste planten weer tevoorschijn. Dit gebeurt ieder jaar opnieuw en als de plant het op de juiste plek naar de zin heeft (denk aan zon, schaduw, droog, nat), dan zal de plant ieder jaar mooier en groter worden.

Seizoensplanten

De eenjarige zomerbloeiers zorgen ervoor dat gedurende de maanden mei t/m september een bloemenfeest in de tuin ontstaat. Welke planten bloeien wanneer gedurende een jaar?

Het hele jaar zorgen we voor gezellige bakjes en mandjes om cadeau te geven

In het voorjaar en de zomer: eenjarige zomerbloeiers, zoals geraniums, surfinia’s, lobelia, bacopa, vlijtige liezen, begonia’s, dahlia’s en kuipplanten. Denk er ook aan in dit seizoen groenteplanten en kruiden te planten.

Het is tot half april mogelijk om planten uit de volle grond in uw tuin te planten.

Herfst

Tijd voor haagplanten en struiken. In november, als het blad van de bomen is, plant je de bomen, struiken en beuken uit de volle grond. Stop voor de vorst bloembollen in de grond, zodat je in het vroege voorjaar al van kleur in je tuin kunt genieten

Winter

Kerstbomen. Als de grond vorstvrij is het nog steeds mogelijk om bomen, struiken en haagplanten te planten.

Kerstbomen

Wij hebben verschillende soorten Kerstbomen in ons assortiment. Nordmann, met easyfix gat. Dat is makkelijk en snel opzetten en water geven! Picea Omorika, de zilverspar en verschillende andere soorten.

Vanaf november halen we de zelf gekweekte Kerstbomen van het land. De meeste gaan in pot om ze in de kamer water te kunnen geven. De bomen die te groot zijn worden gezaagd. De meeste bomen die we zelf kweken zijn Picea Omorika’s (zilverpar), maar ook Picea Abies (de ouderwetse groene). Tot 1,20 gaat het ook iets beter om zelf Nordman te kweken, maar daarvan komen de meeste uit Denemarken. Een Nordman die groter dan 1,20 is, is vaak gezaagd. Een Nordman heeft van nature geen mooie kluit.

De kerstbomen tot 1,50 die we zelf gekweekt hebben zijn goed terug te planten en met de juiste verzorging zullen ze vaak goed aanslaan.

Voor iedere kerstboom die we uitsteken planten we er ook eentje terug, al meer dan 50 jaar.

Sterk in buitengroen

Uniek concept

Kom voor meer persoonlijk advies gerust langs!

Medewerkers

Wij helpen je graag

Gerben

Gerben

Eigenaar, all-round medewerker Zijn werk is zijn hobby en zijn thuis. Kan rustig vertellen met zeer uitgebreid advies.

Jacquelien

Jacquelien

Eigenaar, all-round medewerker Met enthousiasme vertellen over alles wat groeit en bloeit. Goed in advies, maken van een plan, sterk in kleuren!

Pascal

Pascal

All-round medewerker. Houd van zijn werk. Al jaren een vertrouwd gezicht. Kan goed advies geven.

Arno

Arno

Chef Kwekerij. Zorgt dat alles netjes blijft. Onze stille kracht op de achtergrond. Maaien is zijn passie!

Dominique

Dominique

All-round medewerker in opleiding. Zij staat voor je klaar om je verder te helpen. Altijd vriendelijk en behulpzaam.

Luuk

Luuk

All-round medewerker in opleiding. Doet de opleiding Groene Retail MBO4. Zijn BBL werkplek is bij ons in het bedrijf. Hij staat je graag te woord.

Sylvia

Sylvia

Part-time medewerker in opleiding. Doet de opleiding Ondernemend meubelmaker MBO4 . Helpt je graag verder.

Tibbe

Tibbe

Part-time medewerker in opleiding. Doet de opleiding Technicus Engineering Mechatronica MBO4. Helpt je graag verder.

Max

Max

De kwekerij hond. Altijd lief. Komt graag een knuffel of een aai vragen.

Smoes

Smoes

Onze energieke jonge kater van 2 jaar. Erg lief en knuffelbaar.

Volg ons op instagram @Tuincentrumgooiker