Het hele jaar een mooi verzorgde tuin

Niet alleen voor ons uitgebreide assortiment, maar ook voor persoonlijk advies van onze vakkundige medewerkers ben je bij Boomkwekerij & tuincentrum Gooiker aan het juiste adres. Voor elke tuin en in overeenstemming met de wensen van de klant geven wij een passend advies. Het hele jaar een bloeiende tuin? Lees hier alvast meer informatie.

Groenblijvend

Heesters zijn er in vele soorten en maten, groenblijvend en bladverliezend. Ze kunnen het hele jaar geplant worden, mits ze in pot staan en anders is de beste tijd vanaf eind september. Klimplanten zijn een mooie opvulling voor bijvoorbeeld een kale muur, schutting of pergola. De meeste klimplanten zijn mooi vanwege hun bloeiwijze, maar zijn vaak niet groenblijvend in de winter. De meest bekende groenblijvende soort is de Hedera (klimop). Maar je kunt natuurlijk ook groenblijvend met bloeiend combineren om er toch een fleurig geheel van te maken.

advies001advies002

Vaste planten

Vaste planten zijn planten die vanaf het voorjaar tot diep in de herfst groeien en bloeien en vervolgens in de winter boven de grond afsterven (behalve de groenblijvende). In het voorjaar komen de vaste planten weer tevoorschijn. Dit gebeurt ieder jaar opnieuw en als de plant het op de juiste plek naar de zin heeft (denk aan zon, schaduw, droog, nat), dan zal de plant ieder jaar mooier en groter worden.

advies003advies004

Seizoensplanten

De eenjarige zomerbloeiers zorgen ervoor dat gedurende de maanden mei t/m september een bloemenfeest in de tuin onstaat. Welke planten bloeien wanneer gedurende een jaar?

  • Het hele jaar zorgen we voor gezellige bakjes en mandjes om cadeau te geven
  • Voorjaar/Zomer: eenjarige zomerbloeiers, zoals geraniums, surfinia’s, lobelia, bacopa, vlijtige liezen, begonia’s, dahlia’s en kuipplanten.
    Denk er ook aan in dit seizoen groenteplanten en kruiden te planten.
  • Herfst: tijd voor haagplanten en struiken. In november, als het blad van de bomen is, plant je de bomen. Stop voor de vorst bloembollen in de grond.
  • Winter: Kerstbomen. Als de grond vorstvrij is het nog steeds mogelijk om bomen, struiken en haagplanten te planten.