Maak kennis met

Gooiker!

Een goed plan is het halve werk!

Met planten maak je jouw tuin of balkon speciaal. Met je eigen plan en hulp van ons zorgen wij dat jij je thuis voelt in jouw tuin!  Met onze ervaring en kennis die de afgelopen 50 jaar al aanwezig is helpen we jou naar een mooie tuin. Eerst maak je een plan, zoals jij je tuin graag zou willen zien. Plattegrond, oppervlaktes, afmetingen, waar komt de zon vandaan, wat vind ik allemaal leuke kleuren. Samen met ons kunnen we het plan dan invullen met beplanting.

Om ervoor te zorgen dat we sterke gezonde planten leveren doen we zaken met kwekers die we kennen. Doordat we onze leveranciers kennen weten we ook wat we leveren. We gaan altijd voor kwaliteit. Om deze kwaliteit te kunnen garanderen zorgen we dat de planten zo snel mogelijk bij ons op de kwekerij zijn (ze houden niet van donker vervoer) en zo snel mogelijk op hun plek staan. Of dat nou in de volle grond is of op de kwekerij met de wortels in de grond. Dan begint het verzorgen pas. Op tijd water, voeding en aandacht zorgt voor een goede plant.

Op de kwekerij zijn we ongeveer 5 jaar gelden begonnen met ‘anders denken en doen’. We gaan voor de optimale omstandigheden voor planten, zodat ze zo gezond mogelijk kunnen groeien. Opbrengen van bladcompost, lavameel en bentoniet zorgen voor heel veel goede mineralen! Het voordeel hiervan is dat we niet meer hoeven te spuiten. Je zou het biologisch mogen noemen.

Gezonde planten zijn minder gevoelig voor allerlei ziektes en plaagdieren. De weerstand ertegen komt van binnenuit. Rozen bijvoorbeeld spuit je nooit tegen luis. Een plant gaat niet dood van luis. En als je spuit zorg je er eigenlijk voor dat je in de zomer nog meer luizen hebt. Je doorbreekt namelijk de natuurlijke cyclus voor het voeden van de ‘roofdieren’. Als je de luizen laat zitten zorg je ervoor dat er in de zomer genoeg vijanden zijn om de luizenplaag tegen te gaan. Probeer het vooral uit, het werkt. Mocht je nog meer goede tips willen; wij zijn er voor je!

 

Gerben

Geschiedenis

Familiebedrijf met jarenlange ervaring

50 jaar geleden is Gerard Gooiker begonnen met het kweken van heide en oculeren (enten) van rozen. Hij is begonnen met kweek voor de handel, maar naarmate de vraag en de markt veranderde is de verkoop aan particulieren alleen maar toegenomen. Op dit moment is onze specialiteit dat we sterk zijn in buitengroen. Gezonde sterke planten. Goed en gedegen advies.

Start 42 Jaar Geleden

Sterk in buitengroen

Boomkwekerij & tuincentrum Gooiker is al ruim 50 jaar hèt adres voor een uitgebreid assortiment tuinplanten. Voor elke tuin wat wils. Bij ons vind je onder andere:

  • Verschillende soorten bomen
  • Vaste planten en struiken
  • Klimplanten
  • Seizoensplanten
  • Haagplanten
  • Bloembollen 
  • Biologische grond verbetering
  • Natuurlijke meststoffen

Over Gooiker

Met planten kun je eindeloos combineren!

Dat is nou juist het mooie van dit vak. Als jij door de bomen het bos niet meer ziet, helpen wij jou verder!

Kom langs voor informatie

Mail logo Contact

Medewerkers

Wij helpen je graag

Gerben

Gerben

Eigenaar, all-round medewerker Zijn werk is zijn hobby en zijn thuis. Kan rustig vertellen met zeer uitgebreid advies.

Jacquelien

Jacquelien

Eigenaar, all-round medewerker Met enthousiasme vertellen over alles wat groeit en bloeit. Goed in advies, maken van een plan, sterk in kleuren!

Pascal

Pascal

All-round medewerker. Houd van zijn werk. Al jaren een vertrouwd gezicht. Kan goed advies geven.

Arno

Arno

Chef Kwekerij. Zorgt dat alles netjes blijft. Onze stille kracht op de achtergrond. Maaien is zijn passie!

Dominique

Dominique

All-round medewerker in opleiding. Zij staat voor je klaar om je verder te helpen. Altijd vriendelijk en behulpzaam.

Luuk

Luuk

All-round medewerker in opleiding. Doet de opleiding Groene Retail MBO4. Zijn BBL werkplek is bij ons in het bedrijf. Hij staat je graag te woord.

Sylvia

Sylvia

Part-time medewerker in opleiding. Doet de opleiding Ondernemend meubelmaker MBO4 . Helpt je graag verder.

Tibbe

Tibbe

Part-time medewerker in opleiding. Doet de opleiding Technicus Engineering Mechatronica MBO4. Helpt je graag verder.

Max

Max

De kwekerij hond. Altijd lief. Komt graag een knuffel of een aai vragen.

Smoes

Smoes

Onze energieke jonge kater van 2 jaar. Erg lief en knuffelbaar.

Volg ons op instagram @Tuincentrumgooiker
1 week ago
3 weeks ago
4 weeks ago
2 months ago
2 months ago
2 months ago