Fruitbomen en struiken uit de volle grond

Fruitbomen hebben prachtige bloesem

We hebben diverse soorten fruitbomen uit de volle grond leverbaar. Fruit uit de volle grond kan van november tot en met half april geplant worden. De planten zijn dan in rust en verdampen niet onnodig vocht. De meeste fruitbomen zijn leverbaar als struikvorm, halfstam en hoogstam. Sommige soorten kunnen niet als hoogstam geleverd worden. Dat zijn abrikoos, perzik, nectarine, amandel en vaak ook mispels, kweeperen en kwee-appels. Ook hebben we walnoten leverbaar. Je kunt kiezen tussen geënte en gezaaide walnoten. Van een geënte walnoot weet je zeker welke vruchten eraan komen. Ook weet je dat de boom vanaf het tweede jaar noten kan dragen. Bij een gezaaide walnoot weet je dat niet. De vruchtdracht kan starten vanaf het 2e jaar tot het 10e jaar, afhankelijk van de ouders.

Afmeting fruitbomen als ze volwassen zijn:

  • Hoogte laagstam (struikvorm): 2 – 4 meter
  • Hoogte halfstam                      : 4 – 6 meter
  • Hoogte hoogstam                    : 6 – 8 meter

Sommige soorten kunnen als ze nooit gesnoeid worden na 15 jaar nog iets hoger worden. De boom zal gedurende zijn leven gestaag doorgroeien.

We hebben diverse fruitstruiken uit de volle grond, zoals, (herfst)frambozen, bessen en bramen. Het is een goede tijd om vanaf november fruitstruiken te planten. In de zomer hebben we veel in pot, zodat je het hele jaar kunt aanplanten. Het assortiment in pot is uitgebreider dan uit de volle grond. Dit seizoen loopt van half maart tot en met oktober (afhankelijk van het weer)

Assortiment fruitbomen en struiken volle grond

Lijst met: PDF Fruitbomen en struiken volle grond

Assortiment fruitbomen en struiken uit de volle grond

Volg ons op instagram @Tuincentrumgooiker