Frambozen

Frambozen

Zomer frambozen

Rijptijd: juni-juli

Plantafstand: 25 Γ  30 cm

Terugsnoeien op 30 cm in de winter/vroege voorjaar, dit voorkomt dat de scheuten gaan zwiepen in de wind en daardoor de jong aangroeiende wortels beschadigen. In de zomer zullen wortel- of grondscheuten gaan groeien; als deze rond 25 cm lang zijn wordt de oude stengelstomp weggehaald.

Aan de jonge scheuten hoeft niets gedaan te worden. Deze zullen volgend jaar de eerste vruchten geven. De scheuten worden in de winter of het voorjaar tegen de draden aangebonden.

Niet meer dan 12 scheuten per meter aanhouden. Overtollige grondscheuten verwijderen, dit om de groei van de overblijvende te stimuleren en kunnen de vruchten beter afrijpen door meer zon.

Wintersnoei: alle tweejarige scheuten worden verwijderd; de nieuwe eenjarige scheuten blijven over en geven volgend jaar weer vruchten.

Herfst frambozen

Rijptijd: augustus-september

Plantafstand: 25-30 cm

Terugsnoeien op 30 cm. Als de nieuwe scheuten voldoende lang zijn (25 tot 30 cm), wordt de oudeΒ  stengel verwijderd.

De nieuwe scheuten worden aangebonden en zullen in de herfst de eerste vruchten geven. 12 tot 14 scheuten per meter aanhouden.

Wintersnoei: Alle scheuten worden verwijderd om ruimte te maken voor nieuwe jonge scheuten die in de herfst vrucht zullen geven.

 

Volg ons op instagram @Tuincentrumgooiker