Uitbundig bloeiende planten

Eenjarige planten

Eenjarige planten zijn planten die in Nederland niet winterhard zijn. Daarom  heten deze planten eenjarigen. De planten kunnen na IJsheiligen pas veilig buiten blijven. IJsheiligen is half mei (rond moederdag). Tot die tijd zijn deze plantjes gevoelig voor nachtvorst. Dat komt omdat ze uit de kas komen en nog aan buiten moeten wennen. De plantjes vriezen niet dood, maar kunnen wel lelijk worden. Ze lopen dan vaak wel weer uit, maar het duurt even voordat ze weer mooi zijn. Dus heb geduld en plant de eenjarigen niet te vroeg!

Het grote voordeel van eenjarigen is dat ze geweldig en uitbundig bloeien. Je kunt hier vanaf half mei tot en met het einde van het jaar je tuin of potten en bakken mee opvrolijken. Gebruik goede potgrond en voldoende voeding voor het beste resultaat.

De eenjarigen die wij verkopen zijn meestal vermeerderd uit stek. Dat wil zeggen dat er jonge plantjes van ‘moederplanten’ worden afgehaald, zodat je weet wat de eigenschappen van een plant zijn qua kleur, bloeiwijze, groeiwijze en sterkte. bij een gezaaide plant ben je afhankelijk van de beide voorouders. De nieuwe planten hebben vaak ook nieuwe eigenschappen.

De meeste eenjarigen die wij verkopen zijn geteeld in de buurt. Lokale plantjes. Kwekers hebben een certificering die als doel heeft de kwaliteit en duurzaamheid van de hele sierteeltsector te verzekeren. Kom gerust langs. We kunnen er nog veel meer over vertellen.

Lijst met: Assortiment eenjarige planten

Voorbeelden lange sterke bloeiers

  • Geraniums. staand en hangend 
  • Petunia’s hangend (Surfina’s. Een variant van een hangende petunia)
  • Million bells (hangende mini-petunia’s)
  • Streptocarpus
  • Scaevola
  • Bacopa
  • Verbena
  • Dahlia

En nog veel meer!!

Eenjarigen03 Eenjarigen04 Eenjarigen12Eenjarigen05Eenjarigen01Eenjarigen13

Assortiment eenjarige planten

Eenjarigen maken je zomer mooier

Persoonlijk advies
Volg ons op instagram @Tuincentrumgooiker
1 week ago
3 weeks ago
4 weeks ago
2 months ago
2 months ago
2 months ago